Konferensresa till Šibenik

Varför välja Šibenik?

Šibenik, Adriatiska havets pärla, är belägen vid Krka-flodens delta på den vackraste delen av Adriatiska havets östra kust. Som den äldsta ursprungliga kroatiska staden omnämns den för första gången 1066 under tiden då Krešimir IV var kroatisk kung.

Om stadens rika kulturhistoriska arv vittnar den stora katedralen St. Jakob – den berömda byggmästaren Juraj Dalmatinacs verk – som är under UNESCO:s beskydd, tillsammans med flertalet kyrkor, kloster, palats och fyra fästningar som ”ramar in” staden. Dessa byggnader står även som bevis för den ihärdighet, uppoffring och tro som generationer av Šibeniks invånare har haft. Šibenik är även en kulturstad – där det arrangeras olika festivaler. I närheten av staden befinner sig två nationalparker, Krka och Kornati, som med sina fascinerande landskap får många besökare att tappa andan.

I fantastisk tätväxt tallskog bara åtta kilometer ifrån Šibenik ligger Falkcentret, en enastående plats där besökare kan lära känna allt om falkarnas liv. Etnoland Dalmatia i närheten av nationalparken Krka ger besökare möjlighet att verkligen uppleva och lära känna livet som det en gång var i Dalmatinska Zagora.

Inkvartering ****-stjärnigt hotell

Alternativ 1:

Hotelet ligger 6 km från centrala Šibenik och omges av frodig medelhavsvegetation. Här erbjuds moderna rum, en restaurang som serverar dalmatiska specialiteter, en bar, tennisbanor samt ett spa- och hälsocenter med pooler.

Alla rum har luftkonditionering, satellit-TV, minibar, värdeskåp och badrum med dusch.

Spa- och hälsocentret har flera inomhuspooler med salt- och sötvatten. Här erbjuds ansikts- och kroppsbehandlingar, hamam, bastu, lerbehandlingar och ett gym.

På denna resort hittar du olika snacksbarer, loungerestaurang och en dalmatisk kulturby, där atmosfären i en dalmatisk by med traditionella tavernor har återskapats.

Alternativ 2:

Hotellet ligger nära småbåtshamnen och erbjuder elegant boende samt ett toppmodernt spa. Hotellets restaurang på översta våningen serverar förstklassig mat och har panoramautsikt över Adriatiska havet och Šibeniks historiska stadskärna. WiFi är gratis.


De eleganta rummen har en balkong med havsutsikt. Rummen har även en lcd-tv med satellit- och kabelkanaler. De moderna badrummen har ett badkar eller en dusch, hårtork och badrockar. Hotellet har 4 barer och lounger. Precis bredvid finns ett spacenter med turkiskt hamam, 2 bastur och gym. Du kan även koppla av med ansikts- och kroppsbehandlingar.

Den historiska stadskärnan i Šibenik ligger 3,5 km bort. Där kan du äta och dricka gott och besöka Sankt Jakobs katedral, som finns med på Unescos världsarvslista. Motorväg A1 ligger 9 km från Šibenik och det är 47 km till Splits flygplats.

Kontakt

PROGRAMFÖRSLAG
Dag 1
Ankomst 
Transfer till hotellet
Lunch på hotellet
Konferens
Kaffepaus
Dagens konferens avslutas
Fri tid
Välkomstdrink och middag på hotellet
Dag 2
Frukost
Konferens
Kaffepaus
Affärslunch
Kaffepaus
Dagens konferens avslutas
Fri tid
Gemensam middag på stan
Dag 3
Frukost
Samling
Dagsutflykt med lunch och aktiviteter
Fri tid
Middag på egen hand
Dag 4
Frukost
Utcheckning
Transfer till flygplatsen

 

AKTIVITETER

Nationalpark

Ni blir hämtade i småbåtshamnen nedanför hotellet. Vi åker båt till den vackra nationalparken med dess vattenfall.

Dagsutflykt

Vinprovning

Testament Winery är Kroatiens första svenskägda vingård. Målet är att skapa Kroatiens bästa vin.

Vingården ligger på kullar som sluttar ner mot det kristallblå havet. Det utsökta läget ger dem också möjlighet att producera ekologiska viner, vilket de är lite stolta över.

De jobbar uteslutande med dalmatiska druvor därför att de vill erbjuda viner som är något utöver det vanliga. I odlingen finns Babić, Pošip, Plavac Mali, Debit, Maraština och Tribidrag. Den senare har genom DNA-tester bevisats vara den ursprungliga Zinfandel-druvan.

GALLERI
PLATS